men(S)tis

Box 1 en 1 = 1

Box 1 en 1 = 1 met het boek Tragiek, Transcendentie en Triade en negen kunstkaarten

Auteurs

Sylvain De Bleeckere en Jan De Wachter

Beschrijving

De box is een doosje met op de voorzijde het grafische logo, getekend door Jan De Wachter, en de denkformule 1 en 1 = 1 van Sylvain De Bleeckere. Op de linkerzijde bevinden zich de namen van de auteurs, op de rechterzijde staat het volgende citaat van Tarkovski: Iemand die liefheeft kan geen eigen leven leiden, want je wereld dient samen te smelten met de wereld van de ander en in iets totaal anders te veranderen. Op de achterzijde staat een tekst over het ontstaan en de inhoudelijke achtegrond van de box.

Bij de opening van het doosje vindt de lezer en toeschouwer eerst het boek van Sylvain De Bleeckere: Tragiek, Transcendentie en Triade. De ondetitel van het boek luidt: Beeldend denken nabij het oeuvre van Andrei Tarkovski. Een begin Onderaan het doosje liggen negen kunstkaarten van Jan De Wachter.
Het boek is in menig opzicht naar concept en inhoud uniek. Het introduceert de notie van het beeldend denken. Deze notie krijgt een metafysische, antropologische, cultuurfilosofische en esthetische fundering.

De Box bevat ook negen kunstkaarten, een selectie die de auteurs hebben gemaakt uit de cyclus van 100 meditekeningen van Jan De Wachter naar de zeven films van Andrei Tarkovski. Het drukwerk voor de meditekeningen is gebeurd met de hoogwaardige reproductie- en druktechniek voor kunst, ontwikkeld door Salto N.V. in Rekem-Lanaken. Dit werk is niet meer in voorraad.

Onderwerpen: